Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου

Δελτίο τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-02-13 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην  Δημαρχείου Οινιαδών η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Αγροτική Πολιτική Και Οι Θέσεις Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» με ομιλητή την κα. Ε. Κατσινοπούλου - συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιτ/νίας Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.
Με παρουσία αρκετών ανθρώπων της αγροτιάς και του μόχθου – κατοίκων της περιοχής των Οινιάδων – συζητήθηκε σε συντροφικό κλίμα το Αγροτικό ζήτημα και οι καταστροφικές κατευθύνσεις που εξυφαίνονται στα πλαίσια της μνημονιακών πολιτικών. Αναλύθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αναβίωση της αγροτιάς και της υπαίθρου στα πλαίσια της συνολικότερης πρότασης για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έμφαση δόθηκε στις εξελισσόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις που τα τελευταία χρόνια παίρνουν το χαρακτήρα του αγώνα για επιβίωση της αγροτιάς.
Αρκετός χρόνος δόθηκε σε παρευρισκόμενους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την πορεία της αγροτικής οικονομίας, να εκθέσουν τα κυριότερα προβλήματά τους και να θέσουν τα ερωτήματά τους γύρω από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αγροτική πολιτική. Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε από πολλούς παρευρισκομένους η απαίτηση για ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται την αγροτική παραγωγή (κτύπημα των πελατειακών σχέσεων και ανάπτυξη στέρεων κατευθύνσεων και σχεδίου για την ουσιαστική ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής). Αναφέρθηκε η ανάγκη αναγέννησης σε άλλη βάση του συνεργατικού κινήματος των αγροτών.
Οι δύο βουλευτές, με σύντομες τοποθετήσεις, έδωσαν και το κεντρικό πολιτικό στίγμα της περιόδου που διανύουμε.   
                                                                                                           Το γραφείο τύπου

Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 κ πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-22887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου