Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση στα Καλύβια για την Γιορτή της Μητέρας!


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3  Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων. Η εκκλησία του χωριού γέμισε ασφυκτικά από πολύ κόσμο που θέλησε να την παρακολουθήσει, ενώ την οργάνωση και την επιμέλεια, είχε ο ιερέας της ενορίας κ. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος απεύθυνε τις πνευματικές του ευχές επί της εορτής.
Για τον ρόλο της Μητέρας κατά την Χριστιανική Παράδοση μίλησε η κα. Μαρία Γρίβα, η οποία ανέφερε τον  σημαντικό ρόλο που παίζει στην σύγχρονη οικογένεια η γυναίκα-μητέρα ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι, πρέπει να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί ο κοινωνικός της ρόλος. Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι σε κάθε εποχή οι γυναίκες ήταν κοντά στην Εκκλησία περισσότερο από τους άνδρες. Στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η γυναίκα υπερυψώνεται σε θέση που ποτέ κανείς άνδρας δεν έφθασε, αφού ο Χριστός έχει μεν μητέρα κατά σάρκα, αλλά όχι και πατέρα!
Η Εκκλησία ανέδειξε μεγάλες Αγίες, που σήμερα τιμώνται από τον λαό μας με ιδιαίτερο σεβασμό και εμπιστεύθηκε στην γυναίκα το σύνολο σχεδόν του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου. Προστάτευσε τη γυναίκα και την δικαίωσε.
Οι γυναίκες αποτελούν το ζωτικότερο τμήμα του χριστεπώνυμου πληρώματός μας. Κάθε ενορία στηρίζει πολλά στις πλάτες τους. Αλλά κι εκείνες δεν νοιώθουν καθόλου μειονεκτικά. Αντίθετα ζουν και χαίρονται την κάθε προσφορά τους, που γίνεται με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό. Αυτή είναι η μοναδικότητα της Εκκλησίας μας, η οποία λιτανεύει σήμερα στον κόσμο μας την σωτηρία και την απολύτρωση που έφερε ο Χριστός για τον άνδρα και τη γυναίκα.
Την γιορτή πλαισίωσε η γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτη κ. Νίκου Στρατόπουλου, η οποία απέδωσε θαυμάσια βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου