Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κοινωνία Μπροστά: Ανακοίνωση των ονομάτων των πρώτων 50 υποψηφίων του συνδυασμού

Την Δευτέρα 10 Μαρτίου, η δημοτική κίνηση «Κοινωνία Μπροστά», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνο Παπαδόπουλο, προχώρησε στην ανακοίνωση των πρώτων 50 ονομάτων των υποψηφίων του συνδυασμού. Ένα μωσαϊκό ανθρώπων κάθε ηλικίας, διαφορετικών επαγγελμάτων και ιδιοτήτων οι οποίοι βρήκαν σημείο επαφής την ειλικρινή αγάπη τους για τον τόπο μας, την θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, τον ηθικό αγώνα για να ένα καλύτερο αύριο. Ανάμεσα τους και πολλοί νέοι που συνεισφέρουν καθημερινά με ριζοσπαστικές ιδέες και καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει καθημερινά ο δημότης, διαμορφώνοντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα γεμάτο φρέσκες ιδέες το οποίο είναι σε φάση ολοκλήρωσης στις περισσότερες θεματικές ενότητες και σύντομα θα ανακοινωθεί.

Μαζί με τους πρώτους υποψηφίους παρουσιάστηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού www.koinoniamprosta.gr , έργο κι αυτό εθελοντικής προσφοράς νέων που στηρίζουν την κίνηση. Πρόκειται για μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί εύκολα κανείς να παρακολουθεί τα νέα του συνδυασμού, να δει και να διαβάσει τα βιογραφικά των υποψηφίων, να ενημερώνεται για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων που πραγματοποιούνται αλλά και να δει αναλυτικά ή συνοπτικά το πρόγραμμα και τις προτάσεις του συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» σε όλες τις θεματικές ενότητες.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε στην συνέχεια πως ο συνδυασμός κινείται σε πρίσμα αντι-μνημονιακό και αντι-καλλικρατικό και διαβεβαίωσε πως οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν σηματοδοτούν την ανατροπή κατεστημένων δεκαετιών, προσβλέπουν σε μία αλληλέγυα κοινωνία για όλους τους πολίτες και υπόσχονται ανιδιοτελή προσφορά και διαρκή εγρήγορση. Διαχωρίζοντας δε τον συνδυασμό «Κοινωνία Μπροστά» από όλους τους υπόλοιπους τόνισε πως είναι κάτι διαφορετικό και ποιοτικά και λειτουργικά και έτσι θα εφαρμοστεί και το μοντέλο αυτοδιοίκησης που ονειρευόμαστε όλοι. Χωρίς εκβιασμούς, ρουσφετολογικές πρακτικές και σχέσεις «δούναι και λαβείν» αλλά με προσφορά και αξιοπρέπεια στις πράξεις κι όχι στα λόγια.
Μη μένοντας λοιπόν στα λόγια ανακοίνωσε τις πρώτες δεσμεύσεις του συνδυασμού:
1. Στα πλαίσια του οικονομικού προγράμματος, το οποίο είναι υπό διαβούλευση ώστε να πάρει την τελική του μορφή, για ένα τουλάχιστον χρόνο δεν θα καταβάλλονται τα έξοδα παραστάσεως των μελών του Δημ. Συμβουλίου, επιχειρήσεων, νομικών προσώπων, επιτροπών κάθε είδους κλπ. Επίσης το 20% επί της αντιμισθίας των αιρετών (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι κλπ), θα πηγαίνει κι αυτό, όπως και τα παραπάνω ποσά παραστάσεως στο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Απ” τα παραπάνω θα εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αποδεδειγμένα υπάρχει ανάγκη οικονομικής φύσεως.
2. Η νέα δημοτική αρχή θα δημιουργήσει Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης στην κατεύθυνση της προγραμματικής δέσμευσης, σύμφωνα με την οποία κανένας δημότης δε θα μείνει χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
3. Θα μπουν σε προτεραιότητα οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες ως πρωτοκύτταρο του κοινοτισμού και της δημοκρατίας και θα υπηρετηθεί με απόλυτη ευλάβεια αυτή η δέσμευση, μια και ο Καλλικράτης συσσώρευσε δεινά και διέλυσε τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους, και καθότι η τελική μας στόχευση είναι η κατάργησή του και πρακτικά και θεσμικά.
 Τέλος ανακοινώθηκε επισήμως πως σύντομα ανοίγουν τα γραφεία του συνδυασμού επί του πεζοδρόμου της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα δωθούν κι άλλες υποψηφιότητες στην δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου