Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους των Δήμων Πάτρας, Ερυμάνθου και Δυμαίων και όλης της Αχαΐας, προκαλεί η απαράδεκτη επιμονή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων (Κρατικής υπερπεριφέρειας), να επιβάλει τη συμμετοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΒΙΠΕ), η οποία ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, στην «Αναπτυξιακή Εταιρία» που θα αναλάβει τη διαχείριση του πόσιμου νερού από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, με ποσοστό 20% αρχικά (το υπόλοιπο 80% θα ανήκει στους τρεις Δήμους).
            Πρόκειται για άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτικοποίηση του νερού με βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους δημότες και το λαό όλης της Αχαΐας. Η ΒΙΠΕ Πατρών, ως ο μεγαλύτερος καταναλωτής νερού, θα καθορίζει προνομιακά φτηνό τιμολόγιο νερού για τον εαυτό της (στο όνομα της ανάπτυξης) και ταυτόχρονα θα επιβάλει πανάκριβα χαράτσια – τέλη στους Δημότες, κερδοσκοπώντας διπλά σε βάρος τους! Δηλαδή, Γιάννης (ΒΙΠΕ) κερνάει – Γιάννης (ΒΙΠΕ) πίνει – εις υγείαν του κορόϊδου (Δημοτών)!    
            Εμείς λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ΟΧΙ στη ΒΙΠΕ Πατρών, ΟΧΙ στους «δούρειους ίππους» φορείς ιδιωτικοποίησης με τη μορφή «Αναπτυξιακής Εταιρίας» ή Καλλικρατικού «Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας – Δήμων», όπως έγινε με το νερό του Ερυμάνθου στην Ηλεία (επιβλήθηκαν  νέα χαράτσια).
            Λέμε ΝΑΙ στο νερό δημόσιο αγαθό, ΝΑΙ στη διαχείρισή του αποκλειστικά από τους τρεις Δήμους μέσω των ΔΕΥΑ (που έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τα μέσα και το ειδικευμένο προσωπικό).
            Διεκδικούμε, μαζί με το λαό και τη νεολαία, την κατάργηση του ΦΠΑ στο νερό και σ΄ όλα τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες (π.χ. φως, τηλέφωνο). Παλεύουμε για κοινωνικά κριτήρια στην τιμολόγηση του νερού από τους Δήμους,να πληρώσει το κεφάλαιο όχι οι εργαζόμενοι:
α)      Δωρεάν νερό σε άνεργους, άστεγους, φτωχούς, εργαζόμενους, συνταξιούχους.
β)      Φτηνό νερό στα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.
γ)      Ακριβό νερό σε βιομηχανίες (ΒΙΠΕ), μεγάλες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου