Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκαν νέες εργολαβίες για συντήρηση του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014
Δελτίο Τύπου
Εγκρίθηκαν νέες εργολαβίες για συντήρηση του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μια σειρά από παρεμβάσεις για την συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, επαρχιακού και εθνικού, της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα και να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Πρόκειται ουσιαστικά για εγκρίσεις αποτελεσμάτων δημοπρασίας για συντηρήσεις επαρχιακών οδών στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας (Επαρχιακές Οδούς Καλαβρύτων, Αιγιάλειας, Ερυμάνθου, Ε.Ο. Δίκτυο Αχαΐας) και Αιτωλοακαρνανίας (Αγ. Ηλίας –Σταμνά- Κλεισορεύματα, Σταμνά- Αγγελόκαστρο- Κλεισορεύματα και Κεχρινια- Σαρδινια), συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 3.000.000 ευρώ (με χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και τους ΚΑΠ).
«Πλέον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υλοποιούνται έργα μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να βελτιωθεί αποφασιστικά η οδική ασφάλεια των πολιτών, μετά από πολλά χρόνια που οι δρόμοι ήταν ασυντήρητοι. Παραλάβαμε 4.000 χιλιόμετρα οδικού επαρχιακού οδικού δικτύου και 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου, στα οποία δεν είχε γίνει τουλάχιστον για δέκα χρόνια ούτε μία παρέμβαση και πλέον, προσπαθούμε με μηδαμινούς πόρους να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «κάνουμε τιτάνια προσπάθεια με μόνο στόχο να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στους δρόμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Εκτός των παραπάνω, εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα της κατασκευής της Γέφυρας Αλεποχωρίου στη θέση Τάργα, επισκευές στην 25η και 28η Ε.Ο., αποπεράτωση γηπέδου Βορείως έξω Αγυιάς, διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις αποκαταστάσεις στην 14η Ε.Ο. στη θέση σπήλαιο Λιμνών –Καστριών, αποκατάσταση Ηλεκτροφωτισμού οδού Λεχαινών –Μυρσίνης, έγκριση διεξαγωγής διαγωνισμού μελέτης για γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Ν. Ηλείας.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Χριστίνα Σταρακά, Σάββας Αυγέρης, Νίκος Τσάνης, Αριστείδης Μπουχάγιερ, Γεώργιος Καραπάνος, Νίκος Μιχαλόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος και Τρύφωνας Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου