Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στην Κατοχή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε η μόνιμη έκθεση φωτογραφιών από την κατεχόμενη Μόρφου της Κύπρου με τίτλο «Μόρφου, Κραυγή Αγωνίας» στο ανακαινισμένο κτίριο Συγγρού στην Κατοχή Μεσολογγίου.
Τα εγκαίνια έκαναν οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης και Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν : ο π. δήμαρχος Κώστας Ρεπάσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος  Κασσαβέτης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Καρατσόλης και Γιάννης Σπανός, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Μόρφου και Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και κάτοικοι της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης αναφέρθηκε στους δεσμούς των δυο πόλεων, που με τη λειτουργία της έκθεσης σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο ενδυναμώνονται ακόμη περισσότερο. Τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων ενεργειών ώστε να παραμένει το Κυπριακό ζήτημα στην επικαιρότητα και να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.
Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας ανέφερε ότι είναι τιμή για το λαό της Μόρφου η εγκατάσταση της έκθεσης στη Κατοχή και τόνισε πως το Μεσολόγγι κατέχει ήδη εξέχουσα θέση στη συνείδηση των Μορφιτών.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ρόμπολας Γιώργος για την προσφορά του στην συμβολή του στην Εκπαίδευση και  τη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Ακολούθησε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου και η βραδιά έκλεισε με την προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ για τη Μόρφου.
Ευχαριστούμε τις κυρίες από την Κατοχή για τα τοπικά εδέσματα που προσέφεραν, καθώς και την ΕΟΕΔ για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου