Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πέρας της παρέλασης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην ομώνυμη πλατεία του Μεσολογγίου. Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο κύπριος γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης και το δώρισε στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εις μνήμη των γονέων του.
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατ. Επιφάνειος, και ο δημιουργός του έργου Νίκος Κοτζιαμάνης.
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καββάγιας μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι μέσω της δημοτικής αρχής το Μεσολόγγι κάνει το χρέος του απέναντι στο μεγάλο ήρωα της Επανάστασης.
Ο δημιουργός του ανδριάντα Νίκος Κοτζιαμάνης, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι το έργο που δώρισε στο Μεσολόγγι το αφιέρωσε στους γονείς του που τον έμαθαν να αγαπά την Ελλάδα και την Πατρίδα και ως Κύπριος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να σου στερούν την πατρίδα σου.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δημιουργό του αγάλματος, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό για την πόλη, την οποία ο Μάρκος Μπότσαρης υπερασπίστηκε στη πρώτη πολιορκία και της οποίας τα αιματοβαμμένα χώματα έγιναν η τελευταία κατοικία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου