Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Νικ. Μουρκούση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου)»

Η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό αποτελεί σημαντικό βήμα αναγνώρισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση της κοινωνίας μας ώστε να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα αυτών των ατόμων. Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη  και η υποστήριξη των ατόμων με Αυτισμό καθώς και των οικογενειών τους αποτελεί κριτήριο πολιτισμού. Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση αυτών των ατόμων είναι κοινωνικά ανεπίτρεπτο.
   Στο Δήμο μας λειτουργούν υποστηρικτικές και θεραπευτικές δομές (ΕΨΥΠΕΑ, Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα») που προσφέρουν πολύτιμο έργο στην πρώιμη διάγνωση, στην έγκαιρη παρέμβαση και στην ειδική επαγγελματική αγωγή των ατόμων με Αυτισμό. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» πραγματοποιεί ενέργειες για την ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με Αυτισμό. Για το λόγο αυτό όλοι οι δημότες οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτές τις δομές σαν κόρη οφθαλμού και να αποτρέψουμε την απαξίωσή τους!
   Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γ. Μουρκούσης και τα στελέχη του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» δεσμεύονται να είναι αρωγοί και να προστατεύουν τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και το έργο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου