Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Αγρίνιο το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής  Δημιουργίας την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4  Απριλίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.
Όλο το φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά και την Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη μετάδοση του Φεστιβάλ με ζωντανή σύνδεση (live streaming) σε 10 πόλεις της Ελλάδας (Αγρίνιο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο και Χανιά)
Κατά τη διάρκεια του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν 48 έργα ψηφιακής δημιουργίας που δημιούργησαν μαθητές όλων των βαθμίδων.
Στο Φεστιβάλ συνολικά συμμετείχαν 600  μαθητές από 25 σχολεία του νομού μας με τους υπεύθυνους καθηγητές Πληροφορικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  εργαστήρια για μαθητές, φιλοξενήθηκε μέρος της έκθεσης του κου Κοτσανά με θέμα «αρχαία ελληνική τεχνολογία», ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον ίδιο καθώς και από τον καθηγητή Πανεπιστήμιου  Πατρών τμήματος Μαθηματικών κο Μπούντη και συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι από συμβούλους της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου