Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου και Ναυπακτίας

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014
Δελτίο Τύπου

Για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Σε αυτή συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Χριστογιάννης, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Παναγιώτης Ζωγράφος και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Ευθυμίου, καθώς και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από διάφορες περιοχές του Μεσολογγίου, της Ναυπακτίας κ.α.
Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ε.Α.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφερόμενος στα βασικά στοιχεία της στρατηγικής για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής που ξεδιπλώνονται πλέον, με στόχο την τόνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων, τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών.
Μεταξύ αυτών είναι το Καλλιεργητικό Πλάνο που αποτελεί το βασικό εργαλείο του αγρότη και ιδίως του νέου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι η πρώτη Περιφέρεια που έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο που βασίζεται στο μικροκλίμα, την κουλτούρα, την ιστορία μιας περιοχής και τη βιωσιμότητα μιας καλλιέργειας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η Συμβολαιακή Γεωργία και το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων, ενώ ακολουθεί και το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων.
«Η Περιφέρεια έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στη στήριξη του πρωτογενή τομέα και για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα «Α. Μπαλτατζής» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε και πέτυχε στο νέο Π.Ε.Π. το 30% της χρηματοδότησης να είναι για τον πρωτογενή τομέα. Και αυτό είναι μία πολιτική κατάκτηση για εμάς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρηματιών – αγροτών, οι οποίοι μέσα από τις καλλιέργειές τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο συμβάλλουν στην ανάταση της εθνικής οικονομίας, αλλά και της οικονομίας της περιοχής μας».
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών του έθεσαν τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι μεταξύ άλλων το κόστος παραγωγής καθώς και η κατάσταση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων, θέματα για τα οποία ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε από κοινού να αναζητήσουν και δρομολογήσουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου