Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σχετικά με την Ακαδημία Ελευθερίας του Γεράσιμου Καζάνα

                          ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
    ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

                 ΣΑΛΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

      Από τους 8 Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας  μόνον δύο, Σαλμάς και   Καραγκούνης   ψήφισαν  για   την  κατάργηση   της  μη επιχορηγούμενης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Η κατάργησή της στερεί την ανάπτυξη της  Αιτωλοακαρνανίας  και  όχι  μόνον  της  Ιερής  Πόλης  Ελευθερίας  Μεσολογγίου από  τις 13εις  μοναδικές  δραστηριότητες   πλέον  στον διεθνοποιημένο  κόσμο για  την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού   και τουρισμού. Ας αναλογισθούμε πόσοι Τουρίστες  εφέτος θα έρθουν από τα  18.000.000  στην Αιτωλοακαρνανία;  Στις  πόλεις  Μεσολόγγι, Αγρίνιο,  Αιτωλικό,   Ναύπακτο,   Αμφιλοχία,   Βόνιτσα,   Πάλαιρο,  Μύτικα  και Αστακό;  
       Οι μοναδικές στον κόσμο δραστηριότητες είναι:
1. Η μελέτη και η έρευνα του φαινομένου της Ελευθερίας από θεσμικής, φιλοσοφικής,  ιστορικής,  ιατρικής,  επιστημολογικής,  κοινωνικής  και  κάθε άλλης πλευράς.
2. Η συνεργασία με Πανεπιστήμια και γενικά με Πνευματικά ιδρύματα
του εσωτερικού και του εξωτερικού.
3. Η διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων, και πάσης φύσεως επιμορφωτικών εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, καθώς και για όλους τους πολίτες.
4. Η  δραστηριοποίηση  σε  εκπαιδευτικούς  τομείς  στα  πλαίσια  της εκπαιδευτικής  νομοθεσίας  και των  σκοπών της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας.
5. Η συνεργασία  με  φιλοσόφους. επιστήμονες  και  ανθρώπους  των γραμμάτων και των τεχνών για την προώθηση επιμορφωτικών δράσεων και την διεθνή προβολή της Ελευθερίας. 
6.Η συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και με του αντίστοιχους φορείς των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε).
7. Η δημιουργία μόνιμου Συνεδριακού Κέντρου με έμφαση σε συνέδρια, που αναφέρονται στην τεράστια εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και κυρίως στη βιολογία, η οποία συνδέεται με την ελευθερία, την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
8. Η οργάνωση Βιβλιοθήκης και η κατάρτιση βιβλιογραφίας με τη συγκέντρωση, καταγραφή και κατάταξη κατά ενότητες βιβλίων, περιοδικών και έντυπου υλικού, που αναφέρεται στην Ελευθερία κατά το πέρασμα των αιώνων. Επίσης η οργάνωση φωνοθήκης, φωτογραφιοθήκης, ταινιοθήκης και έργων τέχνης με θέμα την Ελευθερία. Ψηφιοποιημένο όλο το παραπάνω υλικό θα διατίθεται μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών
(διαδίκτυο, πολυμέσα κ.λ.π).
9. Η δημιουργία Διεθνούς Μουσείου Ελευθερίας των Λαών, όπου θα αναδεικνύονται οι ιστορικοί τους αγώνες για την Ελευθερία, σε συνεργασία με κάθε Κράτος. Για το μουσειακό υλικό, που αναφέρεται στην Ελλάδα δημιουργούνται δύο τμήματα, από τα οποία το ένα θα αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας και το άλλο στην ιστορία της Ιερής Πόλης Ελευθερίας του Μεσολογγίου.
10. Η καθιέρωση Διεθνών Πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων τα «Ελευθέρια», μέσω των οποίων θα αναδεικνύονται οι πολιτιστικές αξίες της Ελευθερίας.
11. Η καθιέρωση απονομής Διεθνών Βραβείων της Ελευθερίας σε προσωπικότητες  της Φιλοσοφίας, Ιστορίας, Πολιτικής και γενικά των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και σε Πανεπιστήμια, Πνευματικά Ιδρύματα και Οργανώσεις, που προωθούν την ιδέα της Ελευθερίας.
12. Η χορήγηση υποτροφιών για τη προώθηση μελετών, που αναφέρονται στην Ελευθερία.
13. Η ανέγερση μετά από διεθνή διαγωνισμό αγάλματος Ελευθερίας στην Ιερή  Πόλη  Ελευθερίας  Μεσολογγίου, ισάξιο εκείνου της Νέας Υόρκης.
 Αυτά  όλα  τα  κατάργησε ο εμβληματικός, ανελέητος,  καιροσκόπος   πολιτικός  των  πελατειακών  σχέσεων  Κυριάκος  Μητσοτάκης, προκειμένου να περισώσει τα  επιχορηγούμενα ιδρύματα του σπάταλου πελατειακού ελληνικού Κράτους, συνεπικουρούμενος   και  από  τους  δύο αιτωλοακαρνάνες  βουλευτές ΣΑΛΜΑ  και  ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ,  με  δόλιο  σκοπό  να  ξεγελάσει  την ΤΡΟΪΚΑ  με  ιδρύματα, που  δεν επιβαρύνουν  επιχορηγούμενα το δημόσιο χρέος  . Στη  στιγμή, που Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αψηφώντας τον κίνδυνο διαγραφής τους, τόνισαν πως δεν θα ψηφίσουν το Νόμο περί γάλακτος?  
       
                                                                  Γεράσιμος Π. Καζάνας
                                                      Φιλόσοφος, Ποιητής, Οικονομολόγος                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου