Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση Αδελφοποίησης με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σε μια σεμνή τελετή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις εορτές εξόδου, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτριος Αρβανίτης συνυπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των Δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Επίσης προβλήθηκε το οδοιπορικό «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με τα φτερά της Ιστορίας και του Θρύλου».

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτριος Αρβανίτης δήλωσε : «Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή σήμερα για εμάς που πατάμε Ιερά Χώματα, Ματωμένα Χώματα που κράτησαν την ανθρωπότητα ζωντανή. Την ανθρωπότητα που κάθε φορά έμπρακτα δείχνει το σεβασμό της και υποκλίνεται μπροστά στη μεγάλη θυσία. Και είναι προς μεγάλη τιμή δική σας το ότι διεθνοποιείται αυτό που άλλοι έπραξαν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Εκείνοι οι οποίοι δίδαξαν με το παράδειγμά τους το χρέος, έδειξαν το δρόμο, έδειξαν το στόχο. Αξίζουν κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι πραγματικά καλύτερες μέρες γι' αυτόν το τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία και δίδαξε τι σημαίνει χρέος και αγώνας».

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : « Η Έξοδος και η Θυσία των ελευθέρων Πολιορκημένων εμπνέει και σοκάρει ακόμα και σήμερα.  Δικό μας χρέος να μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της Εξόδου. Η ενότητα τότε έφερε την έξοδο από την σκλαβιά, τώρα μπορεί μας βγάλει από την οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου