Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ                                                               
ΤΗΛ: 2641020636
EMAIL : neaitol@pasok.gr 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Είναι απογοητευτικό σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα ένας νεαρός ηγέτης να μην μπορεί να συγχρονιστεί με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών και των νέων ανθρώπων.
Να μην μπορεί να διακρίνει:
·      Ότι το μέλλον δεν το κερδίζεις με τον άγονο, καταγγελτικό λόγο και την επίκληση των βαρβάρων.
·      Ότι η έμπνευση ενός νέου οράματος δεν προκύπτει μέσα από το φόβο.
·      Ότι δεν μπορείς να επικαλείσαι την αλλαγή, όταν λειτουργείς με τους ίδιους όρους που θέλεις να αλλάξεις.
·      Ότι δεν μπορείς να επαγγέλλεσαι νέο πολιτικό ήθος, έχοντας την ίδια συμπεριφορά και τον ίδιο πολιτικό λόγο με τα αντίστοιχα που καταγγέλλεις.
·      Ότι δεν μπορείς να κυβερνήσεις, όταν δεν παρουσιάζεις ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο.
Όσο για την αναφορά – πρόβλεψη (!) του κ. Τσίπρα ότι ο Δημήτρης Τραπεζιώτης θα είναι «ο πρώτος αριστερός δήμαρχος του Αγρινίου», θα θέλαμε να του επισημάνουμε ότι, όταν αναφέρεται στην ιστορία ενός τόπου, οφείλει εκ της σοβαρότητας της πολιτικής θέσης που κατέχει να μην παίρνει πληροφορίες από ανιστόρητους. Του λέμε, λοιπόν, ότι το Αγρίνιο είχε τρεις αριστερούς Δημάρχους, τους αείμνηστους Αθ. Κακογιάννη, Αν. Παναγόπουλο και Στέλιο Τσιτσιμελή, και επιπλέον ούτε και οι άλλοι Δήμαρχοι του Αγρινίου υπήρξαν δεξιοί. 
Τέλος, χαρακτηριστικό της ελαφρότητας και της πολιτικής αγένειας του κ. Τσίπρα ήταν η ειρωνική αναφορά του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι τα γραφεία ενοικιάζονται αλλά δεν ενοικιάζονται  οι αρχές και οι αξίες της παράταξης.
Του επιστρέφουμε το ειρωνικό του σχόλιο ως απάντηση.
Πράγματι, οι αρχές και οι αξίες της παράταξης δεν ενοικιάζονται. Κυρίως, όμως, δεν μπορούν να καπηλεύονται από όσους επιθυμούν να πρακτορεύσουν προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες.
Αγρίνιο, 17 Απριλίου 2014
Από την Ν. Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου