Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Επιστολή του Εμπορ/κου Συλλόγου Μεσολογγίου, προς τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

 
Κύριοι,

   Την Κυριακή των Βαΐων 13-4-2014, ημέρα ιστορικής σημασίας για το Μεσολόγγι και την Ελλάδα ολόκληρη, η Επιχείρηση σας στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου ειδών διατροφής (LIDL), ήταν ανοικτή.
   Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην αψυχολόγητη αυτή κίνηση της εταιρίας σας και με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το μέλλον τα εξής:
   Η Κυριακή των Βαΐων αποτελεί θεσπισμένη με νόμο τοπική εορτή εθνικής εμβέλειας και σημασίας, ημέρας μνήμης των πεσόντων της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου. Στην πόλη μας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Είναι τουλάχιστον ασέβεια, το άνοιγμα του υποκαταστήματος σας αυτή την ημέρα, ασέβεια προς τους πολίτες και την πόλη του Μεσολογγίου, ασέβεια για την οποία οφείλετε ως εταιρία, να ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ! Στερήσατε το δικαίωμα στους εργαζομένους σας να συμμετέχουν στις εορτές της Εξόδου, ισοπεδώσατε κάθε έννοια ανταγωνισμού και λειτουργήσατε με βάση και μόνο το όφελός σας!
   Η εταιρία σας έχει υποχρέωση και οφείλει να σέβεται τις τοπικές εορτές των περιοχών στις οποίες διαλέγει να ιδρύσει υποκαταστήματα. Δεν είναι δυνατόν στον βωμό του κέρδους και της παγκοσμιοποίησης να παραβλέπεται η ιστορική ταυτότητα ενός τόπου, τα ήθη και έθιμα του, και οι τιμές που αποδίδει στην μνήμη των πεσόντων ένδοξων προγόνων του για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας!
   Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η εταιρία σας δεν ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατυχές αυτό γεγονός και επιλέξει στο μέλλον να είναι ανοικτό μια τέτοια μέρα το υποκατάστημά σας στο Μεσολόγγι, θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας – καταναλωτές να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ των αγορών από το συγκεκριμένο κατάστημά σας.


ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ     ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΙΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                    ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου