Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                                               ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  01/04/2014
                                                                        
                                                        
                                                                                   
Δελτίο Τύπου


Έπειτα από τη συνεδρίαση της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου, στις 10 Μαρτίου 2014, τα μέλη της διοίκησης ομόφωνα αποφάσισαν τις παρακάτω προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της οδού Λόρδου Βύρωνος και είναι οι εξής:

1. Το οδόστρωμα να γίνει με κυβόλιθους και στα πλαϊνά (γύρω στο 1,20 μέτρο)  να μπει διαχωριστικό μάρμαρο ή όποιο άλλο υλικό κρίνουν οι αρμόδιοι, ώστε να ορίζεται πεζοδρόμιο και η απόσταση μεταξύ αυτών να είναι τόση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διέλευση των οχημάτων.
2. Τοποθέτηση πρασίνου έξω από τα καταστήματα, τοποθέτηση φωτισμού καθώς και καλαθιών για τα απορρίμματα προς εξυπηρέτηση των πεζών.
3. Απαγόρευση της στάθμευσης αυτοκινήτων, τήρηση θέσεων φόρτωσης και εκφόρτωσης σε όσους καταστηματάρχες το επιθυμούν και σε όλους τους κάθετους δρόμους να υπάρχουν τουλάχιστον δύο θέσεις παρκινγκ, που θα εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες και τις μεταφορικές εταιρίες για τις φορτοεκφορτώσεις.
4.  Να δοθούν ειδικές κάρτες εισόδου που θα εξυπηρετούν τους καταστηματάρχες οι οποίοι εφοδιάζουν τα καταστήματά τους τις απογευματινές ώρες.
5. Να γίνει ποσόστωση 1/10 για μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.
6. Ωράριο λειτουργίας:
Πρωινές ώρες: Ανοιχτός ο δρόμος για διέλευση οχημάτων από 06:00 – 14:30.
Απογευματινές ώρες: Κλειστός ο δρόμος εκτός από 3 μήνες το χειμώνα (που λόγω καιρικών συνθηκών κρίνουμε απαραίτητο να είναι ανοιχτός και το απόγευμα)

Οι παραπάνω θέσεις, κατατέθηκαν από το Σύλλογό μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ομόφωνα τις ενέκριναν.

Σας ρωτάμε λοιπόν δημόσια κύριε Κοταντάκη το λόγο, που με δική σας εισήγηση αναβάλλατε να συμπεριληφθούν οι παραπάνω θέσεις ως θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιτέλους μην αφήνετε ανολοκλήρωτες προτάσεις και δημιουργήστε κάτι όμορφο για έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης μας.
      
Κλείνοντας,   κ. Κοταντάκη  οφείλετε και μια δημόσια συγγνώμη για τις μομφές τις οποίες έχετε  εκφράσει στα ΜΜΕ προς τα μέλη της διοίκησής μας ισχυριζόμενος αναληθώς ότι με ευθύνη μας καθυστέρησε το έργο και γι’ αυτό το λόγο δεν εντάχτηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ η αλήθεια είναι ότι το έργο δεν εντάχτηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ  λόγω μη έγκρισής του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                   ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο Εμπορικοβιομηχανικος Συλλογος ποτε θα ζητησει συγγνωμη για την ασχημια μελων του με καταληψεις πεζοδρομιων και δρομων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή