Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου στην Πάτρα 3/4/2014
Η Αριστερή Παρέμβαση με εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο ήταν δυναμικά παρούσα στα ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποκαλύπτοντας τα προβλήματα και συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις στους χώρους δουλειάς, στα τοπικά κινήματα.  Η ΑΡΠΑ-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα αντιστέκεται ενεργά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού στις τράπεζες και των δρόμων στους εργολάβους των διοδίων, στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ των λιμανιών, των αεροδρομίων αλλά και παραλιακών φιλέτων όπως οι Θίνες Βαρθολομιού για την αποπληρωμή του ληστρικού χρέους, στην δημιουργία εργοστασίων μαμούθ για διαχείριση απορριμμάτων δώρο στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρόικας, στην διάλυση των δομών υγείας, παιδείας, κοινωνικού κράτους και πολιτισμού, στην καταστροφή της μικρής αγροτικής παραγωγής, στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση που ετοιμάζουν για την πλειοψηφία του λαού. Απέναντι στην καλλικρατική Περιφέρεια-μικρό κράτος που εκτελεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης-της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και λειτουργεί μόνο ως πλασιέ ΕΣΠΑ και έργων ΣΔΙΤ, η ΑΡΠΑ θα εκφράσει μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, για να μην εφαρμοστούν στην περιοχή μας οι αποφάσεις κυβέρνησης-τρόικας, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής μας. Για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την διαγραφή του χρέους, την ρήξη και αποδέσμευση από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημιουργία ενός άλλου δρόμου, για να περάσει ο πλούτος αυτού του τόπου στα χέρια των εργαζόμενων.
Κατερίνα Χαμηλάκη, αρχαιολόγος, υποψήφια  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Σύντομο βιογραφικό: Η Κατερίνα Χαμηλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Βυζαντινή Αρχαιολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάζεται από το 1997 ως έκτακτη και από το 2011 ως μόνιμη αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μέλος του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο. Συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τη διάλυση του δημοσίου. Από τα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στη ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική αριστερά και είναι μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη πέντε ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου