Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Ηλεκτρονικό εκλογικό κέντρο»του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ηλεκτρονικό εκλογικό κέντρο» και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου με τους πολίτες της Περιφέρειάς μας


Πλήρως ανανεωμένη, με σύγχρονο σχεδιασμό και πολλά νέα χαρακτηριστικά, άρχισε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στο σύνδεσμο www.dikaiomastinproodo.gr.

«Δεν είναι μια απλή ιστοσελίδα για την παρουσίαση του συνδυασμού. Είναι ένα ολοκληρωμένο «ηλεκτρονικό» εκλογικό κέντρο, όπου ο πολίτης όχι μόνο θα ενημερώνεται, αλλά θα μπορεί να έχει και ενεργό ρόλο» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε «Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, επιμένουμε να επιλέγουμε έναν σύγχρονο, χρηστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ώστε να επικοινωνούμε άμεσα και διαδραστικά με τους πολίτες. Στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνδυασμού μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ενεργό ρόλο, αφού μπορούν να προτείνουν, να συζητήσουν και να σχολιάσουν».

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του συνδυασμού, η οποία ενσωματώνει και δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για όλα τα νέα του συνδυασμού, να γνωρίσουν τους υποψήφιους διαβάζοντας αναλυτικά το βιογραφικό του καθενός καθώς επίσης και επικοινωνούν μαζί τους, να παρακολουθούν την δραστηριότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη, των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, να διαβάζουν τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, να στέλνουν τις προτάσεις τους για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να συζητούν και να σχολιάζουν, να βλέπουν ομιλίες, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, υπάρχουν χρηστικές πληροφορίες για τις εκλογές, με υλικό που κατατοπίζει τους εκλογείς για το πώς και για το που ψηφίζουν για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

«Από τη μία αναγνωρίζουμε το περιβάλλον ως ένα σημαντικό πόρο για βιώσιμη ανάπτυξη και ο σεβασμός του είναι για εμάς ζήτημα πολιτικού πολιτισμού. Από την άλλη, θέλουμε να έχουμε άμεση επικοινωνία με την κοινωνία. Επίσης, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα του μέτρου που πρέπει να διέπει την προεκλογική περίοδο. Χωρίς υπερβολές και χωρίς περιττές δαπάνες. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να στηρίξουμε το κύριο βάρος του προεκλογικού αγώνα μας στις νέες τεχνολογίες» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε «Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες και ταχύτατης ενημέρωσης, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για τη χρήση χαρτιού και εντύπων. Επίσης, με τα νέα μέσα εκμηδενίζονται αποστάσεις και όρια. Μέσα από το «ηλεκτρονικό» προεκλογικό μας κέντρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και σε αυτούς στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειάς μας, να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα μαζί μας, χωρίς να απαιτούνται άσκοπες και μακρινές μετακινήσεις».

«Εννοείται ότι και αυτή τη φορά, όπως και το 2010, το πρόγραμμα του συνδυασμού μας θα αναρτηθεί στο «ηλεκτρονικό» εκλογικό κέντρο μας και δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.


Facebook και RSS

Ο ιστότοπος του συνδυασμού είναι διασυνδεμένο με την σελίδα του συνδυασμού στο Facebook (www.facebook.com/dikaiomastinproodo) έτσι ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για όλα τα νέα του συνδυασμού, και να μπορούν παράλληλα να σχολιάζουν όλες τις αναρτήσεις.

Επιπλέον, υπάρχει ροή δεδομένων RSS (www.dikaiomastinproodo.gr/site/rss) στην οποία μπορούν οι πολίτες να εγγραφούν, ώστε να λαμβάνουν αυτόματα και άμεσα όλα τα νέα του συνδυασμού, στον υπολογιστή τους ή ακόμα και σε κάποια φορητή συσκευή (κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ, κλπ.).

Flickr και YouTube

Όλο το φωτογραφικό υλικό του συνδυασμού, σε υψηλή ανάλυση, ταξινομείται ανά δραστηριότητα στο λογαριασμό Flickr (www.flickr.com/photos/dikaiomastinproodo/), με τον οποίο είναι διασυνδεδεμένος τόσο ο ιστότοπος όσο και το Facebook του συνδυασμού.

Επίσης, ο ιστότοπος του συνδυασμού είναι διασυνδεδεμένος με το διαδικτυακό κανάλι του συνδυασμού στο YouTube (www.youtube.com/dedikaiomastinproodo) όπου αναρτώνται βίντεο από εκδηλώσεις και δράσεις του συνδυασμού, ομιλίες, συνεντεύξεις, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου