Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»

 ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών επετεύχθη συμφωνία κοινής καθόδου «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» - «ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ» και ριζοσπαστικών δυνάμεων με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θεόδωρο Μαργαρίτη.
Στόχος μας είναι να εκφραστεί όσο το δυνατόν πλατύτερα η λαϊκή αντίσταση στα μνημόνια, την αντιλαϊκή πολιτική και την υποταγή της χώρας στην τρόϊκα του καπιταλιστικού συστήματος η οποία εκφράζεται από την κυβερνητική πολιτική που απολύει εργαζομένους, επιβάλλει δυσβάστακτους φόρους, κλείνει μαζαγιά, φουντώνει την ανεργία, φτωχοποιεί το λαό και στερεί τεράστιους πόρους από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Πιστεύουμε ότι μόνο με την ΕΝΟΤΗΤΑ των συνεπών δυνάμεων της αριστεράς και των ριζοσπαστικών δυνάμεων μπορούμε να διεκδικήσουμε από θέση ισχύος τα απαράγραπτα δικαιώματα της πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
• Να περιέλθει στον Διευρυμένο Δήμο κατά πλήρη κυριότητα Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (λιμνοθάλασσα-αλυκές-οικοπεδικές και αγροτικές εκτάσεις) που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων και αυθαίρετα διαχειρίζεται το Κράτος, για να αισθανόμαστε αφέντες στο τόπο μας.
• Επιστημονική αλιευτική ανάπτυξη και καθετοποίηση των θαλάσσιων προϊόντων από κοινωνικοποιημένες-αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις.
• Προστασία του λιμνοθαλάσσιου περιβάλλοντος από την ασυδοσία των καταπατητών ΔΗΜΟ-σιας γης και πάταξη της παράνομης αλίευσης.
• Κατάργηση του συγκεντρωτικού συστήματος του Καλλικράτη, που είναι το μακρύ χέρι του κρατισμού.
• Αγώνας για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.
Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα θα σφυρηλατηθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ μας με ταυτόχρονη διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής μας αυτοτέλειας, έτσι όπως αυτή εκφράζεται από τα προγράμματά μας για τις δημοτικές εκλογές.
Ψήφο στην «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και τις συνεργαζόμενες ριζοσπαστικές δυνάμεις για να αναπτύξουμε από κοινού ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΟΧΙ στην εναλλαγή στην δημοτική εξουσία των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων εκφραστων της υποταγής.
ΟΧΙ στις φερόμενες ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες με προϋπηρεσία στον δικομματισμό και στους εμφανιζόμενους νεόκοπους σωτήρες.
Στήριξε το ενωτικό ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των συμμάχων δυνάμεων για την ανατροπή των πολιτικών της υποτέλειας.
ΞΕΡΟΥΜΕ-ΘΕΛΟΥΜΕ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου