Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σχετικά με την ενωτική πρωτοβουλία του Αντώνη Αλετρά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παρέμβαση του τελευταίου δημάρχου του δήμου Οινιάδων Αντώνη Αλετρά, αποτέλεσε για μένα το έναυσμα έκφρασης συνολικότερων σκέψεων. Τις καταθέτω, πριν αναφερθώ στα περί ενότητας.
 Ζούμε τη χειρότερη προεκλογική περίοδο της μεταπολίτευσης σε όλη τη χώρα. Τις συνέπειες του «τέλους εποχής» ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος σε κάθε τοπική κοινωνία. Παράγοντες και τυχάρπαστοι παραγοντίσκοι, τυχοδιώκτες, λαμόγια και ανέντιμοι αριβίστες, «παίζουν τα ρέστα τους» ενόψει της επόμενης μέρας. Δηλώνουν παρών, ώστε να μετρηθούν και να προσδοκούν κατάκτηση ρόλου και θέσης στην υπό διαμόρφωση νέα κομματική πυραμίδα και στους μηχανισμούς του κράτους. Οι χρηματισμοί, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες και η γενικευμένη εξαγορά συνειδήσεων είναι η καθημερινή τους πρακτική, κατατρώγοντας το ύστατο ηθικό κεφάλαιο μιας λιμοκτονούσας λόγω της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων κοινωνίας. Άνθρωποι του παλαιού καθεστώτος που αργοπεθαίνει, δίνουν την ύστατη μάχη τους.
Ουδείς εξ αυτών ασχολείται σοβαρά με την επόμενη μέρα του δήμου. Ποιοι; Με ποιες διοικητικές ικανότητες, εμπειρίες και γνώση για τους πόρους, τις αρμοδιότητες, τον πρωτεύοντα κοινωνικό ρόλο του καλλικρατικού δήμου, καθώς και τις διαδικασίες αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), θα ασκήσουν πολιτική διαχείριση στο δήμο; Επαρκεί η παρέα του καθενός; Οι προσωπικοί του φίλοι; Το σόι και οι συγγενείς του;
Γνωρίζουν πως μέχρι τέλος του 2014, πλήθος νέων αρμοδιοτήτων στους τομείς της αλιείας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της υγείας, έρχονται στους ΟΤΑ, άνευ πόρων και προσωπικού; Στον αντίποδα αυτής της πολιτικά και ηθικά απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, χρήσιμοι και αναγκαίοι για την επόμενη δύσκολη 5ετία στο δήμο, απογοητεύονται και αρνούνται να συμμετάσχουν. Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και μη αντιστρεπτές στην επόμενη μέρα του δήμου.
Υπ’ αυτή την έννοια, η ενότητα για την οποία κάνει λόγο ο Αντώνης Αλετράς - ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για πολλά χρόνια ανιδιοτελώς την αυτοδιοίκηση - είναι επιβεβλημένη. Αρκεί να αντιλαμβάνονται εκείνοι που πραγματικά θέλουν να ενωθούν, ποιο είναι το διακύβευμα. Αυτό δεν είναι απλά η πρόσθεση ψήφων για την εκλογική νίκη. Είναι το αξιόπιστο, με αρχές και αξίες συλλογικό σχήμα διοίκησης της επόμενης 5ετίας. Επιτελικό Σχήμα ανθρώπων με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΘΕΝΑΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΗ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. Σχήμα αξιόπιστο για την κοινωνία, η οποία θα το επικροτήσει και θα το στηρίξει και  εκλογικά.
Για έναν εξ αυτών των υποψηφίων, τον οποίο αναφέρει στην επιστολή του ο Αντώνης Αλετράς, είμαι πεπεισμένος πως το ζητούμενο είναι άλλο. Όπως ο ίδιος έχει χαρακτηριστικά ισχυριστεί, «βυθός για όλους και όποιος επιπλεύσει». Σε αυτή τη βάση δεν υφίσταται δυνατότητα ενότητας, ούτε καν συζήτησης και το έχω προσωπικά διαπιστώσει.
Φίλε Αντώνη
Στην πολιτική βάση ενότητας που προανέφερα, εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όποιο πρόσωπο ή συνδυασμό την επιδιώκει και εκτιμά ότι αυτό είναι το πολιτικό ζητούμενο της επόμενης 5ετιάς. Δεν είμαστε “γαντζωμένοι στις καρέκλες μας”, οι οποίες πλέον – για όσους το αντιλαμβάνονται – έχουν καταστεί “ηλεκτρικές”.
Η πρωτοβουλία από εδώ και πέρα δική σου. Άλλωστε εσύ την ξεκίνησες.


Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
           Επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»                              
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
και επικεφαλής του συνδυασμού  «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Παναγιώτης Α. Κατσούλης


 

ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
  1. ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  2. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  3. ΝΤΑΛΙΑΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  4. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
  1. ΞΗΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ
  1. ΜΑΡΓΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  2. ΜΠΑΚΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  3. ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1.                      ΔΗΜΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΤΟΧΗ
  1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
  2. ΚΟΓΚΟΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΜΑΣΤΡΟΥ
  1. ΚΑΛΥΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ
  1. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΡΕΤΣΙΝΑ
  1. ΔΕΡΒΙΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ
  2. ΠΑΛΙΑΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΜΟΥΣΟΥΡΑ
  1. ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου