Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ               12-12-2013

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία, από τις αρχές Δεκέμβρη στο Τρικούπειο, οι προβολές για τα σχολεία του Μεσολογγίου, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει η Κινηματογραφική Λέσχη με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους που γίνεται κάθε χρόνο στον Πύργο Ηλείας!
Κατά την έναρξη των προβολών τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, Γιώργος Πανταζόπουλος, Γεράσιμος Θεοφιλάτος και Κώστας Σοκόλας, ενημερώνουν τους μαθητές για την σπουδαιότητα της συνεργασίας με το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, τις εκπαιδευτικές και κινηματογραφικές δραστηριότητες που αναπτύσσει , αλλά και την μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν πολλοί κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν σε αυτό τις ταινίες τους!
Περίπου 2000 μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας παρακολουθούν τις αξιόλογες ταινίες του Φεστιβάλ και εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους από το επίπεδο των ταινιών αλλά και από την συμμετοχή τους στη γιορτή του κινηματογράφου που φιλοξενείται στην πόλη μας!
Επίσης αυτή τη χρονιά άρχισε και η συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης με το Γυμνάσιο Νεοχωρίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο με τίτλο: "Λέσχες & παρέες". Στα πλαίσια του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί  Ηλίας Γουβέλης (Διευθυντής Γυμνασίου) Γιάννης Νταλακούρας (Καθηγητής), Γωγώ Σμπόνια (Καθηγήτρια) και 45 μαθητές του Γυμνασίου, επισκέφθηκαν τους χώρους που διεξάγονταν το Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά & νέους, καθώς και το κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Σπύρου και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Νίκο Θεοδοσίου, στον Πύργο, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε διαλέξεις και κινηματογραφικές προβολές!
Να αναφέρουμε τέλος ότι, η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι,  γεμίζει από χαρούμενες φωνές και χαμόγελα παιδιών κάθε ηλικίας, που χειροκροτούν ταινίες εξαίσιων δημιουργών, οι οποίοι μέσα από την κινηματογραφική τους κάμερα παρουσιάζουν ταινίες με κύριους πρωταγωνιστές παιδιά αλλά και όμορφες εικόνες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου