Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου
Συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα θέτοντας του ζητήματα για την προώθηση και την προβολή της ευρύτερης περιοχής, όσον αφορά τον τουρισμό. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Περιφερειάρχης, ανέπτυξε το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση υποδομών και τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με το τουριστικό προϊόν και τον πρωτογενή τομέα ώστε να δημιουργηθεί μία ιδιαίτερη δυναμική για τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ξενοδόχοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την ειλικρινή συζήτηση και το διάλογο που είχαν μαζί του, ο οποίος μέσα από αντίθετες απόψεις συνέκλινε στην ανάγκη σύνδεσης του Τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο για την πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού, όπως αυτή εκφράστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, να δημιουργηθεί Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες να διαμορφώσει μία ενιαία στρατηγική για την προώθηση του τουρισμού, το συντονισμό του έργου και των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας και της Αρχαίας Ολυμπίας, για μία ακόμη φορά στήριξαν τον σχεδιασμό που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπληρώνοντας πως ήδη βρίσκονται σε διαβούλευση και για τη νέα περίοδο.
Από την πλευρά του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα εκφράστηκε, επίσης, η βούληση για διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη και προβολή των Περιφερειών μας, καθώς και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου