Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Επίτιμος δημότης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Επιδόθηκε στον κ. Λαμπρινουδάκη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κασσαβέτη Γιώργο, το ομόφωνο ψήφισμα της αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη, για τη συμβολή του στη χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Πλευρώνα και στην ανάδειξη των μνημείων του αρχαιολογικού αυτού χώρου, στο ανασκαφικό έργο που συνεχίζεται στην Παλαιομάνινα, στην ίδρυση της ΛΣΤ Εφορειας Αρχαιοτητων, καθως και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και γενικότερα για την προσφορά του στην προστασία και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παρόντες στη τελετή ήταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε Παναγιώτης Κοντός, Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβάγιας και ο αντιπρόεδρος Κώστας Καλτσούλας και η προϊσταμένη της ΛΣΤ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βυκατου Ολυμπία.

Ο κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης γεννήθηκε στη Χίο και σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, του Μονάχου και της Βόννης.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Διευθύνει ανασκαφές και εργασίες ανάδειξης μνημείων στη Νάξο, την Επίδαυρο και την Παλαιομάνινα.
Έχει δημοσιεύσει 11 βιβλία και μονογραφίες, 142 επιστημονικά άρθρα με θέμα την αρχαία ελληνική τέχνη, την αρχαία αρχιτεκτονική, την τοπογραφία της αρχαίας Ελλάδας, την επιγραφική, την αρχαία θρησκεία και λατρεία, τη θεωρία της Αρχαιολογίας, τη διαχείριση και ανάδειξη μνημείων, οδηγούς αρχαιολογικών χώρων και πολλά άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες.
Τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2003) για την προβολή της Ελληνικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας διεθνώς.

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : “Ο κ. Λαμπρινουδάκης αποτελεί πλέον επίτιμο μέλος της μεγάλης οικουμενικής οικογένειας  του Μεσολογγίου. Φρόντισε με το έργο και τις παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρονιά ν' αναδείξει και να κοινωνήσει στην παγκόσμια κοινότητα τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.Η συμβολή του είναι τεράστια και ανεκτίμητη. Καθιστώντας τον σήμερα επίτιμο δημότη, εκπληρώνουμε ένα μέρος του χρέους μας προς εκείνον. Μακάρι η συνδρομή και το έργο του, να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας”


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου