Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι εκβιαστικές απειλές της ΔΕΗ δεν θα περάσουν.

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εκβιαστικές απειλές της ΔΕΗ δεν θα περάσουν.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν θα επιτρέψει
τη διακοπή της υδροδότησης.
Αφού η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 300 χιλ ανήμπορα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, τώρα απειλεί και εκβιάζει πως θα διακόψει την υδροδότηση σε 40.000 κατοίκους του δήμου Μεσολογγίου και μάλιστα στη διάρκεια  των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων.
            Στις 13/12/2013 κατατέθηκε αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ),  κατά της απόφασης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων υδροδότησης και αποχέτευσης της επιχείρησης. Ο λόγος απλός. Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε εν μέσω κρίσης, τόσο εμείς όσο και η όποια άλλη δημοτική επιχείρηση της χώρας, στις παράλογες ρυθμίσεις που προτείνει η ΔΕΗ για τον διακανονισμό υφιστάμενων οφειλών, οφειλών που ακολουθούν την αυξητική πορεία των τιμολογίων της Δ.Ε.Η.

            Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ λαμβάνει μια τέτοια απάνθρωπη απόφαση. Το Σεπτέμβρη του 2012 προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης, εν μέσω καύσωνα. Αποτελεί συνήθη τακτική της να ασκεί πίεση με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, μόνο που οι εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. δεν αποτελούν τις εγκαταστάσεις ενός οποιουδήποτε ιδιώτη καταναλωτή, αλλά μιας επιχείρησης επιφορτισμένης με λειτουργία δημοσίου συμφέροντος, αυτής της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους δημότες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Τώρα μας απειλεί εκ νέου (11/12/2013), παρ’ όλο που:

            (Α) Από τον Ιούλιο του 2013 καλέσαμε τη ΔΕΗ σε συμβιβαστική επίλυση του θέματος ενώπιον του Συνηγόρου του Καταναλωτή- όπως προβλέπεται από το Νόμο 4001/2011 και από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας- θέτοντας επί τάπητος εκτός του ζητήματος των οφειλών και αυτό της τιμολόγησης. Η Δ.Ε.Η. αρνείται να προσέλθει στο Συνήγορο του Καταναλωτή, παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί επανειλημμένως ενώπιόν του
            (Β) Καταβάλαμε στη ΔΕΗ το 2012 650.000 €, έναντι των δαπανών υδροδότησης και περίπου 600.000 € τα δυο τελευταία χρόνια έναντι των προηγουμένων οφειλών.

            (Γ)  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που έχει επιληφθεί του θέματος, έχει αποστείλει σχετική ειδοποίηση προς τη Δ.Ε.Η. να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής έως την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της λήψης απόφασης επί αυτής.

            Η ΔΕΗ εμμένει σε αθέμιτες και εκβιαστικές πρακτικές, προτείνει «ρυθμίσεις» που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν λύνουν το ζήτημα των οφειλών με ουσιαστικό τρόπο, αλλά αντίθετα το οξύνουν, διογκώνοντάς αυτές.

            Οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την ανωτέρω στάση και τις αποφάσεις της ΔΕΗ είναι τεράστιες με κυριότερη όλων τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία από τη στέρηση του πολύτιμου αγαθού του νερού. Δεν θα τις επιτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου