Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ελληνο–Ιταλικό Επιμελητήριο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου
Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ελληνο–Ιταλικό Επιμελητήριο

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνο–Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, καθώς και των τριών Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας), είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι δράσης για την ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και της προβολή της Περιφέρειάς μας και στο εξωτερικό.
Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Ιωάννης Τσαμίχας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Τσούμπελης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Παρασκευόπουλος, καθώς και συνεργάτες τους.
«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε το πλαίσιο δράσης που έχουμε αποφασίσει και υλοποιούμε ως Περιφέρεια για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στο εξωτερικό, στη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα, την ελληνική γαστρονομία, την επιχειρηματικότητα και την τοπική κοινωνία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Στόχος είναι η καταγραφή των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, η σύνδεσή τους με τις διάφορες μορφές τουριστικών υπηρεσιών και πάντοτε με τη συνεργασία φορέων, επιχειρήσεων και καταναλωτών, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση με αποτελεσματικό τρόπο της εικόνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Προτεραιότητα για τους συμμετέχοντες φορείς είναι η προώθηση, η προστασία και η διάσωση της Ελληνικής Διατροφής – Προϊόντων – Υπηρεσιών» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία για την επίτευξη αποτελέσματος, με Ιταλικούς και Ελληνικούς Δημόσιους Φορείς, Περιφέρειες, Δήμους και Επιμελητήρια, με ελληνικές και ιταλικές ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και με Διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις Επιμελητηρίων, κλαδικά σωματεία, συνεταιρισμούς, ΜΚΟ κ.λπ.
Επιπλέον σκοπός είναι η ενίσχυση και η αποτελεσματική προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και επιχειρηματικότητας, η προβολή της ελληνικής βιοποικιλότητας των προϊόντων, η προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού βασισμένες στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα κουζίνας και η προώθηση και σύνδεση της ελληνικής διατροφής και του ελληνικού τρόπου ζωής ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου