Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο


Μεσολόγγι 6-12-2013

«Ο Δεκέμβρης του ’08 δεν ήταν απάντηση αλλά ερώτημα»

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα γεγονότα που ακολούθησαν αποτελούν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για πολλαπλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Πυροδοτήθηκε μια πρωτοφανής σε μέγεθος και διάρκεια εξέγερση, με τους έφηβους στην πρώτη γραμμή, με τη νέα γενιά συνολικά στους δρόμους να διαδηλώνει, να διαμαρτύρεται και να απαιτεί. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ διέστρεφαν το νόημα της πιο μαζικής και πρωτότυπης εξέγερσης των τελευταίων δεκαετιών, μιλώντας μόνο για «πλιάτσικο» και «κουκουλοφόρους».
Ο Δεκέμβρης του 2008 θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη των 16χρονων όταν η κραυγή τους προσπαθούσε να αφυπνίσει την υπόλοιπη κοινωνία, διαισθανόμενοι ότι θα είναι η «καταραμένη γενιά».
Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση αλλά ερώτημα.
Ερώτημα προς ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα για το που οδηγούνται τα όνειρα και οι ελπίδες τους.
Ο Δεκέμβρης δεν είχε σημαία. Δεν σχεδιάστηκε ούτε καθοδηγήθηκε από κάποιο κομματικό επιτελείο. Ήταν η απόγνωση, ο θυμός και η οργή των νέων προς τους διαχειριστές της τύχης τους, που με περισσή υποκρισία και αυταρχισμό, τους προετοίμαζαν για την επόμενη μέρα.
Ο Δεκέμβρης χάραξε ανεξίτηλα μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κοινωνία. Μια κοινωνία που κάτω από τα πρωτοφανή γεγονότα, έστω και την τελευταία στιγμή, δειλά – δειλά, έβγαζε τους παραμορφωτικούς φακούς και στο πρόσωπο του κάθε νέου και νέας είδε το δικό της παιδί.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η νέα γενιά συνεχίζει να δίνει το παρόν στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές της εξαθλίωσης, υπερασπιζόμενη το Δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο.
Η νεολαία τολμάει να θυμάται, τολμάει να αγωνίζεται, τολμάει να νικάει!    

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου