Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφτηκε η απόφαση παραχώρησης των πρώην αποθηκών καπνού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.



ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ







Ταχ Δ/νση : Ραζή Κότσικα 12
Τ Κ 302 00  Μεσολόγγι
Τηλ. 2631022276
Φαξ 2631028848
Email: typosmesol@gmail.com                                                     


                                     
Ι.Π.Μεσολογγίου 30/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφτηκε η απόφαση παραχώρησης  των πρώην αποθηκών καπνού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.

Με την υπ΄αριθμ. 3457/148275 του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το κτίριο των πρώην αποθηκών καπνού που βρίσκονται επί της οδού Ναυπάκτου. Το κτίριο εμβαδού 2.500 τμ. , εντός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 4.532 τμ., θα φιλοξενήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, που τώρα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : «Με την παραχώρηση του κτιρίου στη Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας θα δοθεί λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα και θα εξοικονομηθούν σημαντικοί δημόσιοι πόροι στο ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί ένα κτίριο σε καίριο σημείο  που αν έμενε ανεκμετάλλευτο, θα είχε την τύχη άλλων δημόσιων κτιρίων. Είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα καλυφθούν οι ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, αλλά απομακρύνει και το ενδεχόμενο να κλείσει λόγω της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαύταρη για την παραχώρηση, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την κατάρτιση των απαραίτητων μελετών.»

1 σχόλιο:

  1. Οι αρμοδιοι που θα αναλαβουν την εκδοση των απαιτουμενων αδειων για τις απαραιτητες επισκευες και τροποποιησεις του κτιριου ωστε να ανταποκρινεται στις αναγκες της Αστυνομιας ,θα πρεπει να λαβουν υποψη τους οτι ,συμφωνα με τους ισχυοντες κανονισμους απαιτειται υποχρεωτικα και στατικος του ελεγχος με τους συντελεστες του Ελληνικου Αντισεισμικου Κανονισμου 2000 ,και αυξημενο σεισμικο συντελεστη (κτιριο δημοσιας επιτελικης υπηρεσιας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή