Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανοίγουν την Παρασκευή οι «πύλες» του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου.


Ανοίγουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στις 9.30 το βράδυ οι πύλες του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου που διοργανώνει  η Φωτογραφική Λέσχη της πόλης με τις συμμετοχές του Μουσείου Μπενάκη, του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη και δέκα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα.
Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα. Το  Μουσείο Μπενάκη, συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας παρουσιάζοντας τρεις εκθέσεις με έργα του τιμώμενου φωτογράφου.
- «Φωτογραφικές μνήμες από την σύγχρονη Ελλάδα»
- «Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, 1996-2001»
- «Το πανηγύρι του Αι -Συμιού» με επιπλέον φωτογραφίες από την ιδιωτική συλλογή  του κ. Ν. Ε. Τόλη και του μουσείου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».
Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό στις αίθουσες του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Την Παρασκευή κατά το άνοιγμα του Φεστιβάλ, θα γίνει διάλεξη της Γεωργίας Ιμσιρίδου, εκπροσώπου του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα τη ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σε πρώτη πανελλήνια προβολή, η ταινία μικρού μήκους, του Κώστα Μπαλάφα, με στιγμιότυπα από το πανηγύρι του Αι-Συμιού του 1968.
Η βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με την συναυλία των Μάνου Αχαλινωτόπουλου, Haig Yazdjian  και Γιάννη Κυμκιρίδη.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από 21 έως 30 Ιουνίου 2013 στην πόλη του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, ενώ η πρόσβαση στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Φεστιβάλ:                www.photofestivalmes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου