Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στην 16η συνεδρίαση, την Τρίτη 12 Ιουνίου, της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έργων, εργασιών και προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ποσού 2.716.040,41 ευρώ.
Οι πληρωμές αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έργα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και άλλες παλιές εργολαβίες, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές για μεταφορά μαθητών, δικαστικές αποφάσεις και προμήθειες.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αιματηρές οικονομίες και περικοπές συνεχίζει την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών που ‘κληρονόμησε’» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και κατέληξε: «Οι Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε. με μεγάλο κόπο ετοίμασαν ένα σχέδιο αποπληρωμών το οποίο και τηρείται απαρέγκλιτα, σύμφωνα με τη διαδικασία που όρισαν τα συναρμόδια Υπουργεία προς το συμφέρον της Περιφέρειας αλλά και του κοινωνικού συνόλου».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στους πολίτες και στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα αποτελέσουν μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη σκληρά από την κρίση τοπική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου