Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις του δημάρχου Π. Κατσούλη σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή του Μεσολογγίου με Ιόνια νησιά.

Ενημέρωση για την ακτοπλοϊκή γραμμή του Μεσολογγίου με Ιόνια νησιά έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατήγγειλε γραφειοκρατικά εμπόδια στην διάνοιξη του διαύλου και επιμένει ότι η ΝΕL βλέπει κέρδη στη γραμμή. Κριτική από την αντιπολίτευση για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου για την πόλη και σημείωσε πως η ναυτιλιακή εταιρία NEL έχει διαπιστώσει πως η γραμμή Μεσολόγγι – Ζάκυνθος είναι συμφέρουσα για την εταιρεία και πως μετά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν με τον δίαυλο του λιμανιού του Μεσολογγίου επιμένει στην κατ΄αρχήν εμπορική αξιοποίηση της γραμμής. Ο κ. Κατσούλης τόνισε ότι δήμος έκανε ότι δεν έκανε το κράτος, δηλαδή προχώρησε στην απαιτούμενη βυθομέτρηση του λιμανιού από την οποία προέκυψε ότι απαιτούνταν παρέμβαση σε δυο σημεία, όπου το βάθος είναι μόλις 3,5 μέτρα. Η παρέμβαση ωστόσο δεν είναι δυνατόν να γίνει ακόμη, αφού απαιτούνταν οι απαραίτητες εγκρίσεις της περιβαλλοντικής μελέτης. Ο κ. Κατσούλης σημείωσε πως το έργο πλέον είναι αδύνατο να δημοπρατηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, όμως σημείωσε πως η εταιρεία πλέον μπορεί να δρομολογήσει φορτηγό πλοίο -που έχει μικρότερο βύθισμα- για μεταφορά εμπορευμάτων και για το σκοπό αυτό υπάρχουν διαβουλεύσεις με μεταφορικές εταιρείες. Και τέλος ανέφερε ότι τα μηνύματα για μια τέτοια αξιοποίηση είναι θετικά.
Από την αντιπολίτευση όλοι δέχθηκαν πως ο δήμαρχος έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του σκοπού, όμως άσκησαν κριτική για τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος που δημιούργησε προσδοκίες και τώρα διαψεύδονται. Ο Γ. Πρεβεζάνος τόνισε ότι κάποιοι φορείς δεν έψαξαν όλα τα προαπαιτούμενα για τη λειτουργία της γραμμής. Ο Νίκος Μουρκούσης  σημείωσε ότι παρά τις ενστάσεις που είχε η παράταξή του για την παρέμβαση στο λιμάνι συμφώνησε με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, αλλά πρόσθεσε πως η κακώς η δημοτική αρχή έκανε το θέμα κορωνίδα της πολιτικής της, χάνοντας ενέργεια από την ενασχόλησή της με τα άλλα θέματα. Τέλος ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε πως κάποιοι φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες βάζουν τρικλοποδιές στην λειτουργία της μαρίνας και του λιμανιού και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να βάζει το κράτος εμπόδια στην ανάπτυξη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου