Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία πολιτών Μεσολογγίου για την ΕΡΤ

Επιστολή – Κάλεσμα
Αγαπητοί συντοπίτες,
Βρισκόμαστε όλοι μας σε ένα δρόμο ολισθηρό με ένα κράτος που επιχειρεί επικίνδυνες παρεμβάσεις. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι.
Η διασφάλιση της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων – η οποία επιτάσσεται από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2) – εξασφαλίζοντας την πολυφωνία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ΝΟΕΙΤΑΙ με την παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης.
Η υπόθεση υπεράσπισης της ΕΡΤ δεν είναι μόνο υπόθεση συμπαράστασης στους 2.650 εργαζόμενους. Δεν είναι μόνο υπόθεση προστασίας της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης αυτού του τόπου και της διασύνδεσης με τον ελληνισμό της διασποράς. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Ελευθερίας, έννοιες που σήμερα δοκιμάζονται.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όσες χώρες υπάρχει είναι θεσμός, συμβάλλοντας στην πολιτική και πολιτισμική διαμόρφωση της κοινωνίας και στην εθνική ενότητα.
Όντας μέλη μιας ομάδας, ενός συλλόγου, ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει συλλογικό πνεύμα, τι σημαίνει να προσπαθούμε σκληρά να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας, τι σημαίνει να προστατεύουμε και να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας και να μοιραζόμαστε τις ευαισθησίες μας.
Ανήκουμε στην ομάδα γιατί ξέρουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα.
Αυτή την στιγμή προσβάλλονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Είσαι και εσύ μέλος της ομάδας των ανθρώπων που πλήττονται. Αν μένεις μόνος στο σπίτι, μόνος στην καφετέρια, μόνος μπροστά στον υπολογιστή θα φτιάξουνε τα πράγματα; Έλα να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να δώσουμε φωνή στην αγανάκτησή μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της αφύπνισης.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Την Κυριακή 16/06/2013 στις 8:30μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου
Με ομαδικό πνεύμα
Πρωτοβουλία πολιτών Μεσολογγίου
για την δημόσια ραδιοτηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου