Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατουπαλλήλων ΟΤΑ Αιτωλ/νιας για την ΕΡΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ
ΕΛΕΥΘ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΤΗΛ. & FAX: 26310 51693

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση με αντιδημοκρατικές συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.
Σε αυτά τα πλαίσια με πραξικοπηματικό τρόπο και πιστή στις εντολές της τρόικας, αποφάσισε το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και την απόλυση των εργαζομένων της. Επιδιώκει μέσω της κατάργησης να απαξιώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να προσφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της ως «δώρο» στα φιλικά της ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και εντέλει να επαναφέρει το «ενημερωτικό» καθεστώς της ΥΕΝΕΔ.
Θέλει πάση θυσία η κυβέρνηση να μεταβεί στην απώλεια των 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Για να φανεί αρεστή στη Μέρκελ, το Σόιμπλε και στη συνομοταξία των κατακτητών της χώρας αποφασίζει και «εκτελεί» το δημοκρατικό πολίτευμα που σε καμία δημοκρατική τηλεόραση δεν έχει συμβεί!!
Σήμερα είναι η Ε.Ρ.Τ., αύριο θα είναι η Ε.Α.Σ. και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου. Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει καταλύσει το Σύνταγμα και υλοποιεί την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις. Στο στόχαστρό της έχει βρεθεί αρκετές φορές και θα συνεχίσει να βρίσκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πραγματική υστερία διάλυσης και ξεπουλήματος κάθε δημόσιου φορέα, απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων και επιβολής ενός αυταρχικού καθεστώτος.
Για πρώτη φορά πολίτες ευρωπαϊκού κράτους στερούνται για λόγους δήθεν «εξυγίανσης» την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για πρώτη φορά σε μια δημοκρατική χώρα καταργείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση – και μάλιστα σε μια νύχτα – με τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν τον έλεγχο ραδιοπομπών και κτιρίων!
Πέραν της σημασίας και των επιπτώσεων του τρόπου διάλυσης της Ε.Ρ.Τ., επιβεβαιώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Μας οδηγούν πλέον, για να εφαρμόσουν τις εντολές της τρόικας και να καλύψουν την πολιτική τους αποτυχία, σε έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, όπου με Π.Ν.Π. διαλύουν, απολύουν, επιστρατεύουν, καθορίζουν μισθούς και καταργούν την ενημέρωση. Είναι ακραίοι και επικίνδυνοι!
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Μεσολογγίου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης και εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. Καλεί ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να είναι σε κατάσταση «εφ' όπλου λόγχης» προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες να καταργήσουν φορείς και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην μακριά μαύρη λίστα των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου