Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην είσοδο της πόλης.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην είσοδο της πόλης πραγματοποιήθηκαν από το Δήμαρχο ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, το Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη και τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειο.
Στη τελετή παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Δήμου Σπετσών, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: «Μετά από αρκετές δεκαετίες η είσοδος αποκτά το μνημείο που της αρμόζει. Γιατί μέχρι τώρα η είσοδος και συνολικά αυτή η πόλη, παρέπεμπαν στο τελευταίο χωριό. Η ιστορικότητα έχει να κάνει και με την ίδια τη δημιουργία του μνημείου. Και τα τρία σύμβολα – ο σταυρός, το κανόνι και η άγκυρα- έχουν άμεση σχέση με την ιστορική εξέλιξη αυτής της πόλης. Λιγοστοί είναι εκείνοι που δεν το αντιλαμβάνονται. Ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που δεν κατανοούν ότι αυτός εδώ ο τόπος, σε κάθε του σημείο είναι αιματοβαμμένος και άρα, όχι μόνο εδώ στην είσοδο, αλλά και παντού, θα έπρεπε να έχει ένα μνημειακό σημείο αναφοράς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου