Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για την ΕΡΤ

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Μεσολογγίου συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και όλης της Ελληνικής κοινωνίας που υπερασπίζεται το δημόσιο αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.
Καταγγέλλουμε την ανιστόρητη πραξικοπηματική ενέργεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά όπου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οδήγησε σε κατάργηση τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης. Η ενέργεια αυτή προκρίνει για άλλη μια φορά την επιλογή των υποτακτικών της Τρόικας να συνεχίσουν τον καταστροφικό αντιδημοκρατικό κατήφορο που κουρελιάζει την Βουλή και το Σύνταγμα.
Η συγκυβέρνηση με την πράξη αυτή να σφραγίσει τον κρατικό φορέα ενημέρωσης την Ε.Ρ.Τ., ουσιαστικά επιλέγει να καταλύσει την συνταγματική νομιμότητα, καταφέρει πλήγμα στην ελεύθερη και αντικειμενική πληροφόρηση την Δημοκρατία και την πολυφωνία.
Η κρατική ραδιοτηλεόραση, τα δημόσια ΜΜΕ ανήκουν στο λαό που δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των μέσων ενημέρωσης. Θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αρπαγής των συχνοτήτων που επιδιώκουν κυβέρνηση και μεγαλοκαναλάρχες στο χώρο της ενημέρωσης.
Καταδικάζουμε την ενέργεια αυταρχισμού του κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ. και απαιτούμε η τρικομματική συγκυβέρνηση της καταστροφής να αναιρέσει την απόφασή της.
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Μεσολογγίου καλεί τους εργαζόμενους, τους φορείς και την κοινωνία της περιοχής να καταδικάσει την πολιτική διάλυσης των θεσμών και δομών που ακολουθεί η συγκυβέρνηση.
Καλούμε τους δημότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ζητάμε τώρα την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.

                                                Μεσολόγγι 12/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου