Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Γ.Καμένος σχετικά με το Κ.Υ Κατούνας

Το πρόβλημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κατούνας λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. 
Ο βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν», που επισημαίνει την αδυναμία του Κέντρου Υγείας να ανταποκριθεί στις εφημερίες του μετά την παραίτηση δύο γιατρών. Αδυναμία, που έχει ως αποτέλεσμα, τις μισές τουλάχιστον ημέρες του μήνα, το Κέντρο να διακόπτει την παροχή υπηρεσιών το μεσημέρι και οι πολίτες που έχουν ανάγκη περίθαλψης να υποχρεώνονται να μεταβούν -ή να μεταφερθούν- στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.
«Μάλλον η Κατούνα και τα γύρω χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος δεν έχουν το δικαίωμα στην υγεία και απαγορεύεται να αρρωσταίνει κανείς μετά το μεσημέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συλλόγου. Και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο «να βρεθεί κάποια λύση το συντομότερο, διότι το πρόβλημα μεγαλώνει τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός των χωριών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου