Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μετά το φιάσκο της σύνδεσης με την Κεφαλονιά , Ζάκυνθο , Κορσική κ.α υπενθυμίζουμε τι έλεγε ο Ναυτικός Όμιλος τότε ………

Επί σειρά ετών ο Πάνος  Παπαδόπουλος αν και κρατικοδίαιτος (ΤΕΔΚ νυν ΠΕΔ) ως εκπρόσωπος ιδιωτικών υπαλλήλων  μετέχει στην Λιμενική Επιτροπή αδιαλείπτως . Έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάντια του Λιμανιού και μέχρι πρόσφατα ως υπαρχηγός του Σταράμου και τον τελευταίο χρόνο ως πρόεδρος.
Στην ΤΕΔΚ διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ το 1984, συμβούλευε για την ανάπτυξη του Νομού, ακολουθώντας  μια καμπαρτίνα που περιείχε τον Θύμιο Σώκο. Η πολύπαθη Αιτωλ/νια, φιγουράρει  τελευταία στην αναπτυξιακή λίστα, αν και ο Παπαδόπουλος τα έδωσε όλα ως EURΟ-κομουνιστής . Τώρα λέει ότι έχει σχέδιο για το Λιμάνι Μεσολογγίου. Εκείνο που γίνεται είναι ο μεν Παπαδόπουλος βάζει παγκάκια και δημοπρατεί καφενεία ο  δε Υπολιμενάρχης  βάζει γκολπόστ και καίει πλαστικά στην λιμενική ζώνη !!
Φανταστείτε το Aqua Maria έμφορτο (τίνγκα) τουριστών από το Φισκάρδο να φωτογραφίζουν αδέσποτα σκυλιά, παράγκες, γυφταίους σε ντινέλι απ΄την αλατιέρα και μεσόκοπους πολίστες , ανάμεσα  σε  trendy café-Greek tavern σε ένα άκρως ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ τοπίο.
Για να καταλάβει ο κόσμος  τι γίνεται, υπάρχουν σοβαρές παρανομίες στο Λιμένα Μεσολογγίου. Λειτουργεί τρία χρόνια τώρα παράνομο πάρκινγκ σκαφών . Εισπράττονται κάθε χρόνο 1.500.000 euro  κατ ‘εκτίμηση , η ρύπανση είναι ανεξέλεγκτη σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  και το Λιμενικό Ταμείο με το Λιμεναρχείο θα έπρεπε να σταματήσει την παράνομη εμπορική δραστηριότητα από  το 2009 !!
Το Υπουργείο Τουρισμού έκανε σαφές από το 2009 ότι είναι  παράνομη η είσπραξη τελών ελλιμενισμού.  Λιμενικό Ταμείο και Λιμεναρχείο διευκολύνουν τους «επενδυτές-παρκαδόρους».
 Ο EURΟ-κομουνιστής Παπαδόπουλος  εξελέγει  με  ψήφους του «φθαρμένου»  πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και με την ενθάρρυνση  του πρώην Γενικού Γραμματέα. Για πρώτη φορά  εξελέγει πρόεδρος, εκπρόσωπος εξ’ οφίτσιο. Τότε όλα ήταν Δημοκρατικότατα…
Η δέσμευση του Παπαδόπουλου ήταν να «τακτοποιήσει» το θέμα Μαρίνα. Μάλιστα  πρόσφατα θεώρησε την έγκριση της νέας χωροταξίας ως την λύση του προβλήματος και έλεγε τότε διάφορα ακατανόητα και παραπλανητικά. Μόλις άρχισαν τα ζόρια με την ποινικοποίηση της υπόθεσης «Μαρίνα Μεσολογγίου», έβαλε την ουρά στα σκέλια και συντάχθηκε με την πρόταση του Ν.Ο.Μεσολογγίου για αποβολή και επαναπροκήρυξη, εσχάτως το ίδιο αποφάσισε γνωμοδοτικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π Μεσολογγίου.
Το Λ.Τ , το ξεκαθαρίζουμε είναι ο φορέας διαχείρισης του Λιμανιού και έχει την απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει!! Πολύ σωστά ο νυν Γ. Γραμματέας κ .Αγγελάκας εγκαλεί (πολύ κομψά θα λέγαμε) για ανικανότητα τους κυρίους αυτούς που δεν μπορούν να προωθήσουν το παραμικρό εκτός από δημοπρατήσεις καφενείων και περιπτέρων !!
Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Μαστρανδρέου συμβούλευσε τον Παπαδόπουλο και του υπέδειξε τρόπους να αποσπάσει κονδύλια από πρόγραμμα της περιφέρειας . Ο Παπαδόπουλος αδιαφόρησε στις υποδείξεις αυτές (ανικανότητα σύνταξης φακέλων και προτάσεων) , με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα λιμάνια να απορροφήσουν  όλα τα κονδύλια. Το μόνο που έκανε ο Παπαδόπουλος ήταν να καταγγέλλει τον Κατσιφάρα!
Τώρα, κατά την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ (αντίδραση και ακύρωση όλων των νομίμων διαδικασιών αυτής της χώρας) ρωτάει «ποιος είναι αυτός ο κύριος που μας ζητάει να παραιτηθούμε», αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης !!
Φανταστείτε τον πανούλη  σε ένα αριστερό μοντέλο, με ρόλο επιθεωρητή γκούλανγκ!! Μόνο ένας  Sol-zenitsin  θα μπορούσε να περιγράψει τα βάσανα των αντιφρονούντων….
Προς το παρών παρακολουθούμε στην σκηνή του Λιμανιού να ανεβαίνει το έργο  «δεν παραιτούμε ! δεν παραιτούμε»  του Dario Panos !!   κατά το «Non si paga, non si paga!,»
Φιλική συμβουλή , απομακρύνσου από το παγκάρι Πάνο!!
Και  τι λένε τώρα !!
«….Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαδόπουλος τότε έλεγε  ότι θα αντισταθεί (δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο…) στο ξεπούλημα της υποτιθέμενης μαρίνα ς σε Τουρκικά συμφέροντα. Πρόσφατα αν και κατέχει το 0% ως Λιμενικό Ταμείο  έστειλε εκπρόσωπο στην εταιρία των παρκαδόρων τον Καλιαμπάκο με εντολή να ψηφίσει υπερ των ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ συμφερόντων !!
Πραγματικά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτή την θαυμάσια Λιμενική Επιτροπή που κάνει καλά την δουλειά της. Μας καθησυχάζει το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Δήμου μας Κυταγίας απέκτησε μυστικοσύμβουλο... τον Πούλο!!

3 σχόλια:

  1. Ο παπαδόπουλος παραιτήθηκε για να γίνει δήμαρχος ,αφού πήρε τον πούλο…., ξαναέγινε πρόεδρος του Λ.Τ και συνεχίζει να μας δουλεύει με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ . Αν και εφόσον γίνει δήμαρχος , πιθανόν να ξεχάσει τους πρώην συντρόφους του , όπως έγινε και με τον νυν….. Δεν πιάνετε ούτε με τριπλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ανέλαβε μίλησε για χωροταξία και μελέτες στο λιμάνι, τελικά κάνει μόνο δημοπρασίες εξυπηρετώντας την μελλοντική του πολιτική πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι τους όταν βρεθούν σε τέτοια θέση , διαχειρίζονται την δημόσια περιουσία σαν τσιφλίκι τους . Ρε ούστ…. παλιό λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή