Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Συνέδριο για τα 30 χρόνια δράσης της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας!


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                        www.cinemes.gr

 Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, συμπλήρωσε φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας της και το τριήμερο 7, 8 & 9 Ιουνίου 2013, διοργάνωσε στην Αθήνα  το 26ο Συνέδριο της, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι Κινηματογραφικών Λεσχών απ΄ όλη την Ελλάδα!
Το  Συνέδριο είχε θέμα  «ΚΙΝΗΜΑ τογραφικές Λέσχες», και εξέτασε την ιστορία, τη φυσιογνωμία και το ρόλο  των Κινηματογραφικών Λεσχών στην Ελλάδα, τη σημαντική συμβολή τους στην κινηματογραφική παιδεία και τους δεσμούς των Κινηματογραφικών Λεσχών με τους φορείς του κινηματογραφικού χώρου. Μίλησαν σκηνοθέτες, πανεπιστημιακοί, θεωρητικοί, ιστορικοί και  κριτικοί του κινηματογράφου όπως οι, Νίκος Κούνδουρος, Λάκης Παπαστάθης, Σταύρος Τσιώλης, Δημήτρης Σπύρου, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος,  Νίνος Φενέκ Μικελίδης,  Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Στάθης Βαλούκος,  , Μαρία Κομνηνού, ενώ έγινε και εκδήλωση προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κυπουργού.
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ο.Κ.Λ.Ε. Δημήτρη Καλαντίδη, τιμητικές βραβεύσεις για διακεκριμένες προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου. Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου με τα μέλη της Γιώργο Πανταζόπουλο, Γεράσιμο Θεοφιλάτο και Κώστα Σοκόλα, ενώ  στα πλαίσια προβολής των Λεσχών, παρουσίασε στους συνέδρους φιλμάκι για  το έργο και τις δράσεις της!
Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας διοργανώνει κάθε χρόνο κινηματογραφικά συνέδρια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των μελών των Κινηματογραφικών Λεσχών, των φίλων του κινηματογράφου και των φορέων των τοπικών κοινωνιών όπου συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών. Σε κάθε πόλη, η Κινηματογραφική Λέσχη, ως συλλογική οντότητα, αμφισβητεί τον παθητικό ρόλο του θεατή απέναντι στον κινηματογράφο, τον ωθεί σε ενεργή συμμετοχή ως προς τη διαμόρφωση του προγράμματος της Λέσχης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις διαλόγου με δημιουργούς και κριτικούς του κινηματογράφου.                                               Οι εργασίες του επετειακού συνεδρίου της Ο.Κ.Λ.Ε. πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου