Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ γιά το νέο νοσοκομείο Αγρινίου

Πριν ακόμη ξεκινήσει η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, ο υφυπουργός Υγείας Κος Σαλμάς παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, διοργανώνει κομματική φιέστα για να παρουσιάσει τον εξοπλισμό του νοσοκομείου. Δε λέει όμως κουβέντα για το ποιός θα λειτουργήσει αυτό το νοσοκομείο αφού καινούργιες προσλήψεις σε γιατρούς και προσωπικό δε θα γίνουν. Ακόμη δε λέει κουβέντα για το τι υπηρεσίες θα παρέχει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Να μην πιστέψει κανείς ότι η λειτουργία του νέου νοσοκομείου θα βελτιώσει το επίπεδο υγείας της περιοχής μας. Τους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται το χώρο της υγείας θα ωφελήσει. Η λαϊκή οικογένεια θα είναι εντελώς ανυπεράσπιστη στην ανάγκη που έχει για φάρμακα, νοσηλεία, εξετάσεις, γιατρό, θεραπεία, αφού η κρατική χρηματοδότηση για κοινωνικές παροχές συρρικνώνεται, προκειμένου να δίνονται περισσότερα για την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα.
Θα έχουμε ένα Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και απαραίτητο προσωπικό.
Ένα Νοσοκομείο που για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση θα πρέπει να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη από το τηλεφώνημα για ραντεβού, την πληρωμή για κάθε συνταγή φαρμάκων, το πεντάευρο για εξέταση, τα 25 Ευρώ για νοσηλεία, την πληρωμή κάθε εξέτασης και την αγορά από την τσέπη σου των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών.
Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα  από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια !!!
Να στείλουμε μήνυμα  στη κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν οι εργαζόμενοι να είναι περιοδεύον θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των «οφειλών τους στην εφορεία.
Ζητάμε άμεσα να ολοκληρωθεί η κατασκευή, να επιταχυνθεί η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο και να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή.

    Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!!!
    Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους! Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους!!
    Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
    Όχι στις απολύσεις όχι  και στην εφεδρεία.
    Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου