Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη με τον Ρώσο Πρέσβη Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι.

Με τον Ρώσο πρέσβη κ. Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Βαλέριο Νικολάεφ και τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστο Δήμα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Παναγιώτης Κατσούλης. Κατά την συνάντηση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε στο ρώσο πρέσβη χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα της περιοχής και τον ενημέρωσε για τις επιχειρηματικές, τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες της περιοχής, τις εκθέσεις τοπικών προϊόντων και τον κάλεσε να παρευρεθεί στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων .
Η συνάντηση που διήρκησε περίπου 2 ώρες, μέσα σε ειλικρινή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, είχε ως κύριο θέμα τον προσδιορισμό εκείνον των διμερών δράσεων, που θα επιτρέψουν στους Ρώσους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή του Μεσολογγίου, τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Επίσης συζητήθηκαν – μετά από πρόταση του πρέσβη- οι απαραίτητες ενέργειες καθώς και η διαδικασία μιας ενδεχόμενης αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με μία μεγάλη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Κατά τη συζήτηση αποφασίσθηκε πως εκτός των καθαρά επιχειρηματικών και εμπορικών κριτηρίων που θα καθορίσουν την επιλογή της Ρωσικής πόλης που πιθανόν θα αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, να είναι και η ύπαρξη ελληνικού στοιχείου σε αυτή και η αντίστοιχη ιστορικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου