Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία μείωσης εισιτηρίου για τρίτεκνους στα Αστικά ΚΤΕΛ

Πρωτοβουλία ώστε να γίνει προσπάθεια μείωσης του δυσβάσταχτου κόστους μετακίνησης των μελών των τριτέκνων οικογενειών, αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με παρέμβασή του προς τις διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική τρίτεκνη οικογένεια, ήταν αυτά που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και εκπρόσωποι των Συλλόγων Πάτρας, Αιγιαλείας, Ναυπακτίας, Αιτωλικού, Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των οικογενειών με τρία τέκνα, την αποδυνάμωση του δικτύου στήριξης εν μέσω της οικονομικής κρίσης, την ανεργία που πλήττει τα μέλη τους, καθώς και την φτωχοποίηση που υφίστανται.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα του μεγάλου και καθημερινού κόστους μετακίνησης των μελών των τριτέκνων οικογενειών με τα Αστικά και τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, καθώς και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ορισμένα δρομολόγια.
Αν και όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, δεν εμπίπτουν στις άμεσες αρμοδιότητές της Περιφέρειας, εν τούτοις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δεσμεύτηκε να προσεγγίσει τους υπευθύνους των Αστικών Κοινοπραξιών, προκειμένου, έστω και ει δυνατόν, να προχωρήσουν στη μείωση κατά 25% του εισιτηρίου, όπως έχει ήδη γίνει και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται κοντά σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της ελληνικής τρίτεκνης οικογένειας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στην επιβεβλημένη ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων τους» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπογραμμίζοντας: «Δυστυχώς τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης είναι εμφανή και αυτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες αυτές που με πολύ κόπο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να προσφέρουν τα απαραίτητα αγαθά στα παιδιά τους».
Ο κ. Κατσιφάρας κατέληξε λέγοντας πως βρίσκεται στο πλευρό τους και πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους, αφού όλα μπορούν να επιτευχθούν κυρίως με τη συλλογικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου